friseur och loppis

16.07.2012 kl. 17:05
Hår
Har varit och klippt och färgat håret här, två gånger. Först var jag till en liten frissa,en gammal gråhårig kvinna, som typ klippte såsom jag ville ha det men var ändå inte riktigt nöjd eftersom jag måste se till att det hålls till ena sidan med en massa hårprodukter och jag bad om en enkel frisyr, som jag bara kan stiga upp ur sängen, rufsa om håret och gå ut. Min kompis Sibi gjorde faktiskt ett bra jobb i Vasa förra midsommardagen med en kökssax! Fast då vara jag inte lika kräsen eftersom jag inte betalade för den frisyren. Jag gjorde också slingor, de gör tydligen alla med folie här och då blir de bredare och lite klumpigare än med en mössa som man drar ut med virknål. Därför blev jag inte helt nöjd första gången och gick på nytt, den här gången till ett lite mera fashionabelt och ungt ställe i Prenslauer Berg, på Kastanienallee 29/30, www.notaufnahme-berlin.de som var helt bra. Färgade bort de blonda fläckarna i nacken och satt ännu lite mera blonda slingor med folie, igen. Blandat med några mörka. Lät helt bra tänkte jag, men äh, man blir så kräsen när det kostar. Det ser väl helt bra ut. Det här kostade 50 euro att färga och att färga slingor och klippa kostade 60 på förra stället.
Min kompis Julia som bor här sa att det kostar 20 på ett ställe i norra Berlin, f.d. DDR att båda klippa sig och färga. Det är tydligen billigare där allt, men de får även lite lägre löner i östra Berlin eftersom hyrorna och allt är billigare där. Konstigt att det ännu finns kvar sådana skillnader.

Stor skillnad i priserna alltså var man klipper sig och färgen verkar vara dyrast.

Loppisar eller flohmarkt auf deutch
 Stor skillnad på priser i loppisarna är det här också. UFF i Friedrichain var billig och fyra våningar stor. Fanns båda väldigt mycket fult men också mycket snyggt. Köpte 2 stycken 80-tals kjol-shorts där. Sen finns det många små, härliga och dyra vintage butiker.

Mauerpark är värd att besöka på söndagar. Mega loppis marknad och program som en riktigt rolig clownföreställning av en ung kvinna. Var en personlig clown a la Jaques Leqoc- teknik tror jag visst. Fast väldigt interaktiv. Ida-Lina och Frank var livrädda. Hon gjorde den biten riktigt bra. En man från publiken var jätterolig och helt med på ett avslappnat sätt.

Carla
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
En guide en blogg om Berlin under en månad, flera skribenter och flera åsikter.

Senaste kommentarer

25.07, 20:34Görlitzer Park av Anna
21.07, 19:13Etwa nach Hause av Karin
20.07, 21:13Etwa nach Hause av Anna
20.07, 16:41Etwa nach Hause av idalina