Es war alles..

23.07.2012 kl. 10:18
Hemma igen. Eller egentligen hos svärföräldrarna i Ekenäs, men hemma i Finland igen. Jag tycker att det var rätt tillfälle för mig att lämna Berlin. Jag kände att jag ville tillbaka hem samtidigt som jag längtar till de fina gatorna i Berlin, med sina caféer, affärer och människor. Det finns mycket jag ännu skulle vilja se av staden och det är väl bäst att lämna en stad med god eftersmak i munnen. Med hemglängtan och ett sug efter mera.

Här kommer mina tips på vad som lönar sig att göra i Berlin:

Prenzlauer Berg - Besök denna stadsdel. Underbara affärer och caféer, fina gator, mysig miljö. Där stortrivdes vi.

Oranienstraße - Trevlig gata att promenera längs med. Intressanta butiker och Tuesday Tacos på Santa Maria (Oranienstraße 170) - 1€ per taco eller tequila. Men undvik vietnamesiska restaurangen bredvid.


Judiska muséet - Det har vi säkert nämnt flera gånger på bloggen. Ta dig tid att gå igenom, men börja inte på tom mage. Inträde är 5€ och du får verkligen valuta för pengarna. Jag tyckte utställningen var lite seg i början, men det blev bättre hela tiden.


Den stora judiska gravgården norr om Prenzlauer Berg - Ta god tid på dig här också. Och be gärna om en karta eller lite info före du går in. Efter att vi irrat omkring och tappat bort oss märkte vi i efterhand att broschyrer och kartor skulle ha funnits. Män ska dessutom ha kippa på sig som grindvakten delar ut.


Singuhr Hörgalerie - För 4€ gick vi på två intressanta ljudinstallationer bredvid ett stort vattentorn som fungerat som provisoriskt koncentrationsläger. Fina kvarter och på vietnamesiska restaurangen An Nam åt vi supergoda vårrullar.


Mauerpark loppis - På söndagar är Maurpark fyllt till bredden med loppisstånd och människor, konstnärer och musikanter. Berlin centrum verkar sova på söndagar, men här händer det verkligen.Berlin var en underbar upplevelse. God mat (för det mesta), relativt billiga priser och en stad som kändes både trygg och pulserande med liv. iLike.

Flera foton finns här och mera kommer upp!

//matto
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
En guide en blogg om Berlin under en månad, flera skribenter och flera åsikter.

Senaste kommentarer

25.07, 20:34Görlitzer Park av Anna
21.07, 19:13Etwa nach Hause av Karin
20.07, 21:13Etwa nach Hause av Anna
20.07, 16:41Etwa nach Hause av idalina