Der Mauer

24.07.2012 kl. 01:29
Okej. Förlåt. Jag och Frank suger helt ärligt på att blogga. Det är inte så att vi har fullt upp. Vi ligger i parken. Dricker öl. Åker trampbåt. Kollar film. Hänger på Fitz Carraldo. Men vi får sällan för oss att diska. Eller tvätta kläder. Föra ut roskisen. Blogga. Vi är i semestermode helt enkelt. Tänkte ändå så här i efterhand blogga lite om East Side Gallery, som jag och Karin besökte hennes sista dag i Berlin. För om man ska se muren ska man nog se East Side Gallery. Vi bestämde oss för att promenera från Weigandufer till platsen, och det var faktiskt inte särskilt långt! Dessutom en trevlig promenadväg genom bl.a. Görlitzer Park, som är min favoritpark här i Berlin.Här sa jag precis till Karin: "Det är ett så perfekt fotograferingsväder i dag!". Sen slog världens storm på och regnet öste ner så våra paraplyn gick sönder.

Vi fick skydda oss i närliggande bar medan åskan dundrade över våra huvuden. Här tycker jag att Karin kan infoga sin bild som vi kallar "Blöta katter".Vi kunde konstatera att detta antagligen är en riktigt trevlig bar i solsken. I regnväder visade den tyvärr inte sin bästa sida, även om de enorma parasollen bjöd på behövligt skydd.

Jag och Frank tog däremot en tur ut till samma bar i går (söndag). Då sken solen från klarblå himmel och vi njöt som små barn över sanden mellan tårna.Strandbaren ligger alltså vid East Side Gallery, närmare Ostbanhof än den andra ändan av muren. Ölen är i Berlinmått mätt svindyr, men det känns nästan som om man på riktigt är på en strand. Vilket är ganska fint för kustremseturister i Mellaneuropa. Och besök nu för gud skull East Side Gallery. Det är turistigt, men helt värt det.

I morgon utökas förresten kollektivet med folk igen. Linnea och Jim kommer hit. Dessutom bestämde Catariina och Karin sig i dag för att komma och köpte spontant biljetter. Sådant älskar jag. Jag vet inte hur jag ska kunna sova i natt. "I morgon är det julafton" sa Frank innan han lade sig. Ja. I morgon är det julafton. (dessutom är ju tre av dessa fyra riktiga proffsbloggare. Har vi tur så blir det någon ordning på bloggen också efter att jag och Frank nu har lämnat den åt sitt öde allt för länge...)

/idalina
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
En guide en blogg om Berlin under en månad, flera skribenter och flera åsikter.

Senaste kommentarer

25.07, 20:34Görlitzer Park av Anna
21.07, 19:13Etwa nach Hause av Karin
20.07, 21:13Etwa nach Hause av Anna
20.07, 16:41Etwa nach Hause av idalina