Taschen packen

Om sju och en halv timme tar jag bussen ut till Vanda flygplats och flyget vidare till Berlin. Om mindre än tolv timmar ska jag alltså också befinna mig i staden denna blogg handlar om. På grund av en ovanligt tung sista jobbvecka har jag inte ännu riktigt hunnit smälta att jag faktiskt är på väg. Borde packa, men försöker hitta på ursäkter. Doftar på sommar-Helsingfors och pratar med nära och kära som om jag var på väg utomlands för flera år. Laddar med den bästa "tyska" musiken jag vet. Tyskarna från Lund.
 


En gång under studietiden i Nykarleby hade vi fest med Tysklandstema, eftersom vi hade tyska utbyteselever (bl.a. Iris som också bor i Neukölln!). Jag och några klasskompisar klädde ut oss till tyska synthare med stel snedlugg, svart eller vit skjorta, snäva jeans, slips och hängslen samt eyeliner och illrött läppstift. På ryggen nålade vi fast orden "Wollen sie party?". Tyvärr trodde alla att vi var utklädda till nazister.

Men i morgon. I morgon är jag i Berlin. Hej semester!

/IdaLina
12.07.2012 kl. 21:34

Gestern


I ett lummigt Neukölln väntade vi på bussen.

Vi åkte till judiska museet.
Utanför museet hamnade Frank och Charlie i meningsskiljaktigheter. Vi andra väntade tålmodigt på att stormen skulle dra över.
F&C blev vänner och jag tog av mig glasögonen i tunnelbanan.
Vi hängde i Tiergarten i närheten av Potsdamer Platz. Frank drack öl i ett träd.

Efter parken åkte vi tillbaka till Neunkölln.
Vi hittade en sjukt trevlig bar. I hörnet av Kohlfurther Str./Kottbusser/Mariannenstr.
Där drack vi himlans goda drinkar.
Jag var avslappnad. Annat är jag just nu! Har haft nån j-la datorskola här och jag har för första gången behandlat bilder i lightroom (1,5h arbete) och på ett mycket krångligt vis laddat upp bilder (1,5h arbete). Ska kanske fortsätta fota med min mobil.

Idag blir det Prenzlauer Berg.
12.07.2012 kl. 13:32

Trött men lycklig - fiilisen efter första dagen

Berlin har hittills levererat riktigt fina stunder, soligt väder och god mat och dryck. Parisresan 2010 fick 100p och Berlin är nu uppe i 38p på vår egen reseskala, med många dagar kvar att kamma ihop flera poäng. Att Thåström ska spela här kan vara en riktig poängsamlare!

HKI-VANDA


Spree / Treptower Brücke


Random bike


Görlitzer Park

//matto
10.07.2012 kl. 23:07

Unsere hoods


Vi har ätit billig, enkel och god indisk mat på Maybachdufer, intill Hobrechtbrücke.

Vi har vandrat Ohlauer Str. upp.
Här gungade jag gungstol och drack öl. På Charlies och Franks stammishak Fitzcarraldo.
Frank posade.
Sen lurade Frank oss in i skogen.
Men så hamnade vi i en lång avlång park med en massa kul folk. Görlitzerpark mellan Wiener Str och Görlitzer Str.
10.07.2012 kl. 21:00

Der Adler ist gelandet

Två bilder säger mera än tusen tyskar. Förutom om en av tyskarna är Peter Lüttge. Då säger han mera.


Carla äter. Obviously.


Frank har pruttat hål på sina byxor.

//matto
10.07.2012 kl. 15:19

Angekommen
Det var en knäpptyst taxichaffis som hämtade mig i natt. Mycket skönt med tanke på min korta natt. Jag missade flygresan eftersom jag sov så tungt. Väl framme på Tegel satt Karin och Matto snällt och väntade på mig och vi kunde söka oss fram till Weigandufer. På Hermannplatz var blodsockret lågt och vi åt frukost. (Hade vi vetat att Frank och Charlie laddad för gemensam frukost hade vi åkt direkt. Men detta var vi ovetande om.)

Jag tänker helt kallt skita i att vi har en fotograf Frank med oss samt Matto som också tar skitfina bilder. Jag tänker ta bilder och lägga upp ändå. Enjoy! Mina bästa bilder tas kanske helt utan min vetskap. Som den på Weigandufer, min väska och ena sko. Jag var så ivrig över att vi äntligen var här. Sen ropade vi "Charlie, Charlie" och så dök hon upp i ett fönster! (Den som kan rotera fotot får gärna briljera med sina kunskaper.)

Till sist Mattos bild från Tegel. Jag berättar för Karin om min tunga natt.
Nu vilar vi. Fåglarna kvittrar utanför fönstret, floden ligger blank och stilla.

//Anna
10.07.2012 kl. 14:20

Zyklus

Igår träffade vi som sagt Julia som bor och jobbar i Berlin, vi mötes och tog en chilli-burgare på Vegan snabbmats stället yellow sunshine, fruktansvärt god chilliburgare! sen cyklade vi med Julia mot Prenzlauer Allee och shopade några t-skjortor på Who killed Bambi, sen cyklade vi vidare mot hennes kollektiv för att göra mat med tre andra sköna tyskar som hon delade lyan med. det drack det åts och allt var trevligt tills det blev tal om att gå ut och dansa, då blev jag trött i hovo, men jag ville inte vara en party pooper så jag följde med till en sjukt överfull svettig dansclub alltså prata om klastrofobi och panikångest. och sen så gjorde ju inte Sean Pauls dunkande piss musik det bättre heller. så jag övertalade Charlie att det här går inte, min psykiska hälsa klarar inte av denna svettiga kroppgnidar ormhåla och Charlie var inte särskilt svårövertalad och vi gick till en rökig liten krog med gamla rockare och fulla gubbar och satt i lugn och ro sippade på våra öl. vart efter med ett fint rusa cykla den långa vägen hem tillbaka till Neukölln klockan tre på natten. Natten var tyst och skön.

//Frank
10.07.2012 kl. 11:41

Schlechte Planung

Är jätteförtjust i min planering just nu. Har precis packat klart. Om två timmar hämtar en taxi mig. Klockan är 2.00. Men då bär det iaf av till Börlinn.

Ska lägga mig på spikmattan och slumra en stund nu.

//Anna
10.07.2012 kl. 03:05

9.7.12

Charlie är och besöker barberan och jag har tagit det lungt på soffan och sett på True Blood och nya Weeds, skall och äta lunch med Julia som typ är hel tysk eller finlandssvensk-tysk? jag vet inte, nåmen åtminstone så pratar hon svenska med tysk brytning och har studerat fysisk teater i Vasa. Jag skall fråga om hennes härkomst bara jag träffar henne idag. Imorgon dyker tre nya resenärer upp, skall bli skönt med lite mera folk. Nå men solen skiner så jag tror jag skall ta en tur på cykeln här före. simma lungt! /Frank
09.07.2012 kl. 13:02

Ausstellung

Ja jag glömde ju bort att berätta om min första utställning jag var på i detta kultur-mecka dagen före vi for till Ostseebad, vi hittade den i en barack vid ett skogsnåre längs en cykelväg, men som de flest utställningar så var det faktiskt mest bara skit. (ordagrant så var det bara Hundskit rakt igenom) //Frank

P1090538

P1090539
08.07.2012 kl. 23:50

Hallå billiga loppisar?

Loppisarna här är för dyra hittills iallafall. Fina gamla vintageklänningar förstås men man är väl bortskämd med en mamma som sparar allt och billiga småstadsloppisar i Finland där tanterna nästan skänker bort kläderna. Hittade jättefina nysydda vintageklänningar av Marlenes Tochter (marlenes-toechter.de) men de kostade 120 euro och om man ville ha de sydda enligt mått var de 10 procent till, typ 15 euro. Sydde upp en 40-tals klänning i Vasa för 60 euro och tyget kostade 10 euro. Fick det kanske till kompispris men ändå kändes det plötsligt billigt när jag stod och tittade på klänningarna här.

 Toast and Jam var en kul tillställning med vintagekläder och fina vintagetatueringar och t.o.m gratis massage. :) Skall kanske lura med flickorna på mera gratis massage när Grindberg metod har öppna dagar på lördagen från 15 framåt. Det var inte direkt massage utan en metod för hur man själv kan lära sig att bli medveten om sina egna spänningar och lära sig att slappna av där det behövs,typ.

Skall höra med Julia som bor här vad som skulle vara värt att se på i teaterväg. Imorgon skall vi äta lunch tillsammans och sen skall jag klippa mig! Och så skall vi fara till området kring Prenslauer Allee, är tydligen bra med coola barer där.

Väntar på att få fara och dansa Lindy Hop här! Man träffar så roliga typer på det sättet, fast också vår nya stamkrog i Kreutzberg verkar väldigt öppenhjärtlig. Utomhusbaden verkar också vara värt ett besök. Frank får se på nu när han har tatuerat sig, men kanske jag får nån annan medlurad en het dag. www.electroswing-revolution.de kanske är nåt att kolla in och http://www.nowkoelln.de/ loppisen eller flohmarkt som det heter här är ännu osedd. Men nu skall vi och äta god indisk mat vid kanalen vid Weigandufer! Carla
08.07.2012 kl. 21:51

Impuls

Idag efter lite strid och buffel så tog vi cyklarna till Toast & Jam Vintage marknaden i Kreuzberg på markanaden fanns också ett tattuerings stånd, och efter att jag pratat med fröken bakom disken en liten stund om saker att göra i Berlin, vad att se i Berlin så hade jag plötsigt en stor jävla ros på armen. Frank as his best impulsiv moment, peka, kör på bar. Sen så tog jag mig till Fitzcarraldo "the hang out place" varpå Charlie mötte upp mig där, lustigt nog samtidigt som världens blixt och dunder väder! Jag hoppades att detta väder skulle hålla i sig så jag fick sitta där inne och trycka med alla dränkta typer tills vi var redigt berusade, men solen sken snabbt igen och råttorna skingrade sig snabbt ut i solen föra att torka sig./Frank

08.07.2012 kl. 20:25

Zwei dagar left

Min roll på Weigandufer är inte längre fattiglapp. Har hyrt ut min lägenhet och på så vis kommit ur en ekonomisk svacka, i alla fall för tillfället. Men aldrig blir man nöjd. Nu vill jag att alla prylar och kläder i lägenheten ska hitta sin rätta plats, att väskan ska packas och gärna att en middag magiskt dyker upp på mitt köksbord.

Bjuder på två bilder från igår. En kreisibra Ternheim spelade på Långholmen och en fin kusin var på besök. Min sista lördag i Stockholm på väldigt länge var oförglömlig. Nästa vecka blir det en oförglömlig lördag i Börlinn.

//Anna
08.07.2012 kl. 19:18

Drei dagar left

Eftersom jag är påväg mot bröllopsfest i Krombi har jag inte så mycket att säga om Berlin just nu, men tänkte att jag sku dela med mig av min kollega Mikkos låt. Den här spelades sönder redan när vi hade bokat flygbiljetterna till hipsterparadise.

07.07.2012 kl. 09:28

Osteseebad Binz

Ja min frånvaro från bloggandet är på grund av att Jag orkar inte underhålla de få som läser denna blogg hela jävla tiden och så befinner jag och Charlie oss i Ostseebad Binz (dåligt med internet här), en liten strandstad på en ö utanför tyska kusten. Det hela påminner om något tidigt 1900-tal hipp semesterort med badmössa och badräkter för både damer och herrar och dessa finns det gott om här, jag funderade tidigare varför det inte finns några äldre människor i Berlin, alla verkar var mellan 20-40, men nu vet jag vart gamylerna gömmer sig, det vill säga här och solar sina hängande bihang. Men imorgon får jag återvända till Berlin. förstå mig inte fel nu, det här stället har nog sin charm, men som sagt medelådern är 70 och det är väldigt fisförnämt ibland och det e fan lounge musik för hela slanten, och ibland får man känslan att man är på tenneriffa. Arkitekturen är vacker och stranden mäktig. priserna dyra och folket uråldrigt. annars på tal om folk och rasbiologi, Berlinare är fan vackra varelser, till och med de fula är fulsnygga. Men som sagt, imorgon tillbaka till Berlin, får vara slut på semestern nu. PS, vem skrev att Hen har ett paraply som blivit på pissat av en frass? Anna har du en frass? /Frank
06.07.2012 kl. 20:46
En guide en blogg om Berlin under en månad, flera skribenter och flera åsikter.

Senaste kommentarer

25.07, 20:34Görlitzer Park av Anna
21.07, 19:13Etwa nach Hause av Karin
20.07, 21:13Etwa nach Hause av Anna
20.07, 16:41Etwa nach Hause av idalina